ХАРАКТЕРИСТИКА ОРГАНІЧНОГО МАТРИКСУ СТЕГНОВОЇ КІСТКИ У ЩУРІВ-САМЦІВ ЗА УМОВ ЕМОЦІЙНОГО СТРЕСУ НА ФОНІ НЕДОСТАТНОСТІ ГОНАД ТА ЇЇ КОРЕКЦІЇ СТАТЕВИМИ ГОРМОНАМИ - Білець, М. В.; Тарасенко, Л. М. (Медична хімія, 2013)
На 75 статевозрілих щурах-самцяхлінії Вістар досліджено структурні зміни в кістковій тканині стегна за умов парціального та поєднаного впливу емоційного стресу і тестектомії. Встановлено, що найбільш виражені зміни в кістковій тканині мають місце при поєднаному впливі емоційного стресу та недостатності гонад порівняно з їх парціальним впливом. Корекція структурних змін у кістковій тканині андрогенами призвела до пригнічення резорбції тканини.