АНАЛІЗ ЗМІН ПОКАЗНИКІВ КИСЛОТНОГО ГЕМОЛІЗУ ЕРИТРОЦИТІВ ЩУРІВ ЗА УМОВ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ ТА ВВЕДЕННЯ ПРЕПАРАТУ ГАЛЕГИ ЛІКАРСЬКОЇ (GALEGA OFFICINALIS L.) - Хохла M. P.; Клевета, Г. Я.; Соліляк, З. В.; Чайка, Я. П.; Скибіцька M. І.; Сибірна H. О. (Медична хімія, 2013)
У статті наведено дані щодо впливу препарату, отриманого з екстракту галеги лікарської, на стійкість еритроцитів щурів до кислотного гемолізу за умов експериментального цукрового діабету. На підставі одержаних нами даних можна зробити висновок, що препарат галеги лікарської впливає на функціональний стан еритрону, що викликає підвищення кислотної резистентності мембран еритроцитів.