ВИВЧЕННЯ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНОЇ Дії НОВИХ АЦИЛГІДРАЗИДІВ 2-(5-К-4-К1-1,2,4-ТРІА30Л-3-ІЛТІ0)АЦЕТАТНИХ КИСЛОТ - Каплаушенко, А. Г. (Медична хімія, 2014)
Проведення первинного фармакологічного скринінгу вперше синтезованих сполук гетероциклічної природи є одним із найважливіших етапів у створенні оригінальних лікарських засобів. Особливої уваги заслуговує дослідження протитуберкульозної активності похідних 1,2,4-тріазолу. Метою роботи було вивчити протитуберкульозну активність нових ацилгідразидів 2-(5-И-4-И- 1,2,4-тріазол-3-ілтіо)ацетатнихкислот, що, за результатами комп Ютерного прогнозування, мають найбільші показники даного виду дії, а також встановити закономірність між хімічною будовою досліджуваних речовин і показником їх протитуберкульозної активності.