ГЕТЕРОГЕННІСТЬ ЗМІН ПОКАЗНИКІВ ЕНДОГЕННОЇ ІНТОКСИКАЦІЇ ЗАЛЕЖНО ВІД ЧИННИКІВ РИЗИКУ ОСТЕОПОРОЗУ У ХВОРИХ НА ХРОНІЧНИЙ ГАСТРОДУОДЕНІТ У ПОЄДНАННІ З ХРОНІЧНИМ ПАНКРЕАТИТОМ - Бойко, Т. В.; Лихацька, Г. В. (Медична хімія, 2014)
У 44 хворих на хронічний гастродуоденіт у поєднанні з хронічним панкреатитом вивчено гетерогенність змін показників ендогенної інтоксикації залежно від чинників ризику остеопорозу. Виявлено ендотоксемію за рахунок збільшення ендогенної інтоксикації. Встановлено, що рівень ендогенної інтоксикації у даної групи хворих пов'язаний зі станом мінеральної щільності кісткової тканини і залежить від чинників ризику остеопорозу, таких, як вік, стать, тривалість захворювання.