ДОСЛІДЖЕННЯ ГЕПАТОЗАХИСНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ГУСТОГО ЕКСТРАКТУ З БРУНЬОК ОБЛІПИХИ КРУШИНОПОДІБНОЇ НА МОДЕЛІ ТЕТРАЦИКЛШОВОГО ГЕПАТИТУ - Пида, В. П. (Медична хімія, 2013)
В експерименті на тваринах з модельованим медикаментозним гепатитом встановлено гепатозахисні властивості густого екстракту з бруньок обліпихи крушиноподібної, що підтверджується зниженням в ураженому організмі вмісту ТБК-активних продуктів, активності аланінамінотрансферази та лужної фосфатази, покращенням жовчовидільної та детоксикуючої функцій печінки.