ВІКОВІ ОСОБЛИВОСТІ ВПЛИВУ ПАРАЦЕТАМОЛУ НА ДЕЯКІ ПОКАЗНИКИ ПЕРОКСИДНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ ТА АНТИОКСИДАНТНОЇ СИСТЕМИ У ЩУРІВ - Кліщ, І. М.; Погорецька X. В.; Куліцька, М. І. (Медична хімія, 2013)
Досліджено вплив парацетамолу на активність процесів ліпідної пероксидації і показники антиоксидантної системи щурів у різні вікові періоди. Встановлено, що прогресування патологічного процесу в печінці супроводжується інтенсифікацією процесів вільнорадикального окиснення, спричиняє істотне порушення компенсаторних механізмів, особливо стану ферментної та неферментноїланок антиоксидантної системи.