Оцінка специфічного імунітету порожнини рота при комплексному лікуванні пацієнтів із генералізованим пародонтитом на тлі червоного плоского лишаю - Yelisieyeva, O. V. (Клінічна Стоматологія, 2016)
Було вивчено стан імунітету ротової порожнини у пацієнтів із хронічним генералізованим пародонтитом на тлі червоного плоского лишаю як одного із можливих об’єктивних критеріїв якості лікування. Успішне лікування хворих за розробленою нами схемою (лізомукоїд, лісобакт, лізоцимумісний гель) супроводжується відновленням показника місцевого специфічного імунітету ротової порожнини sIgA як безпосередньо після закінчення курсу, так і через 3 місяці після завершення терапії.