Значимість суб’єктивних індикаторів стоматологічного здоров’я для оцінки якості життя дітей із різними рівнями інтенсивності карієсу зубів - Bezvushko, E. V.; Mashkarynets, O. O.; Chukhray, N. L.; Sovyak, O. O. (Клінічна Стоматологія, 2016)
У статті представлено результати анонімного опитування школярів 12 і 15 років із різними рівнями інтенсивності карієсу щодо самооцінки стоматологічного здоров’я за допомогою суб’єктивних індикаторів системи «EGOHID». У результаті опитування з’ясовано, що значно частіше діти з множинним карієсом зубів страждають від зубного болю та значно менша кількість їх задоволена виглядом своїх зубів відносно дітей групи порівняння. Досліджені індикатори стоматологічного здоров’я об’єктивно відображають стоматологічний статус та якість життя дітей. Ключові слова: карієс зубів, індикатори стоматологічного здоров’я.