Взаємозв’язок хімічного складу емалі та стану твердих тканин постійних зубів у дітей, які постійно мешкають в умовах низького рівня сумарного забруднення довкілля - Ostapco, O. I. (Клінічна Стоматологія, 2016)
У статті представлені результати вивчення стану твердих тканин постійних зубів у дітей 6, 12 і 15 років, які постійно проживають в західному регіоні України, в умовах низького рівня сумарного забруднення навколишнього середовища. Методом рентгенівської фотоелектронної спектроскопії вивчено вміст 13 хімічних елементів в емалі. Встановлені високі показники поширеності та інтенсивності карієсу постійних зубів. Виявлено концентрації мікроелементів в емалі, які можуть впливати на її карієсрезистентность.