Альтернативні немедикаментозні методи протимікробного лікування хворих із патологією пародонта: озонотерапія, фотодинамотерапія; механізм дії, показання та протипоказання до використання (огляд літератури) - Melnychuk, H. M.; Lychkovska, O. L. (Клінічна Стоматологія, 2016)
Проведено огляд літератури за 1990–2012 роки. Описано недоліки та побічні ефекти від традиційного застосування антисептиків і антибіотиків у терапії захворювань пародонта. Розглянуто альтернативні немедикаментозні методи протимікробного лікування ‒ озонотерапію та фотодинамотерапію, описано їх принцип дії, біологічні ефекти, показання та протипоказання до використання, методики застосування у стоматології, і, зокрема, у пародонтології. Висвітлено переваги цих способів лікування захворювань пародонта.