Структурні зміни пародонта щурів при моделюванні гіпореактивності організму - Avdieiev, A. V. (Клінічна Стоматологія, 2016)
При гіпоергічному стані організму в пародонті виникає запально-дистрофічний процес, який характеризується лейкоцитарною інфільтрацією як епітелію, так і субепітеліальних тканин, виникають порушення мікроциркуляції, сповільнюється дозрівання і диференціювання епітеліоцитів, що призводить до вираженого акантозу, паракератозу; в результаті некрозу зменшується висота ясенних сосочків; руйнування кругової зв’язки зуба призводить до оголення анатомічного кореня зуба та утворення пародонтальних кишень.