Клінічні прояви гострих респіраторних вірусних інфекцій - Hevkalyuk, N. O. (Клінічна Стоматологія, 2016)
Динамічне спостереження за дітьми, хворими на грип, парагрип, аденовірусні захворювання, дозволили встановити, що при цих інфекціях виявляються зміни слизової оболонки порожнини рота у вигляді набряку, геморагій, посиленого судинного рисунка, зернистості, нальоту, десквамації епітелію язика. Слизова оболонка порожнини рота уражалась при всіх формах захворювання, однак ці зміни не мали строго специфічного характеру, їх вираження визначи тяжкістю перебігу ГРВІ, тропністю респіраторних вірусів до певних систем та тканин.