Вплив кріоконсервованої плацентарної тканини на остеогенез в експерименті при переломі нижньої щелепи - Lykhytskyi, O. O. (Клінічна Стоматологія, 2016)
Морфологічно досліджено процес остеогенезу при лікуванні перелому нижньої щелепи на тлі остеопорозу в експериментальних тварин. Виявлено, що порівняно з контрольною групою (перелом), застосування комплексного лікування у вигляді підшкірного введення кріоконсервованої плаценти і цитрату кальцію визначали менший ступінь розвитку некрозу і секвестрування у ділянці травми, що створювало умови для зрошення фрагментів до 30-ї доби за рахунок дрібнопетлистої сітки новоутворених кісткових балочок. При цьому спостерігали переважання активності остеогенного компонента за рахунок сітки дрібнопетлистих кісткових балочок. Препарат кріоплаценти разом із введенням цитрату кальцію мав стимулювальний вплив на формування провізорних тканин регенерату в ранні терміни – з 14 до 21 доби.