Формування навичок гігієни ротової порожнини у дітей середнього шкільного віку - Mandziuk, T. B. (Клінічна Стоматологія, 2016)
Стоматологічне здоров’я дитини є невід’ємною частиною її загального здоров’я. Його формування перебуває під впливом значної кількості різноманітних чинників. Актуальною проблемою залишається профілактика виникнення стоматологічних захворювань. Незважаючи на досягнення у медицині, широке впровадження в стоматологічну терапевтичну лікувальну практику дитячого віку сучасних методів і засобів профілактики та лікування, частота карієсу та його ускладнень зростає в усьому світі.