Рівень психологічного комфорту в пацієнтів із генералізованим пародонтитом і різною груповою приналежністю крові - Bandrivskyi, Yu. L.; Bandrivska, O. O. (Клінічна Стоматологія, 2016)
У статті представлено й оцінено за допомогою індексу ОНІР–14 рівень психологічного комфорту у хворих на генералізований пародонтит і в людей без захворювань його тканин. Доведено, що «якість життя», за даними тестування, пацієнтів із генералізованим пародонтитом значно нижче, ніж у здорових осіб. При цьому в носіїв О (І) групи крові обох груп дослідження рівень психологічного комфорту був нижчим і розцінювався як «поганий» у хворих на генералізований пародонтит і «незадовільний» у людей без уражень зубоутримувальних тканин.