Морфологічні зміни слизової оболонки порожнини рота експериментальних тварин при гастродуоденіті та вплив на них різних методів лікування - Sydliaruk, N. I.; Avdieiev, O. V. (Клінічна Стоматологія, 2016)
Метою дослідження було порівняти за допомогою морфологічних методів ефективність застосування ротокану, метрогілу-дента та ксенодерму для лікування запальних захворювань слизової оболонки порожнини рота (СОПР) при змодельованому експериментальному гастродуоденіті (ГД). Застосовані нами препарати дали позитивні результати, але їх ефективність та вплив на зміну структури слизової оболонки були різними. Застосування ксенодерму при запальних змінах у СОПР в тварин із ГД дало кращі результати.