Удосконалення способу лікування одонтогенних верхньощелепних синуситів - Skakun, L. M. (Клінічна Стоматологія, 2016)
Проведено аналіз сучасного лікування одонтогенних верхньощелепних синуситів. Представлено результати успішного хірургічного лікування хронічного одонтогенного верхньощелепного синуситу в поєднанні з альвеолярною норицею. Групі хворих із часторецидивним запаленням верхньощелепної пазухи в поєднанні з альвеолярною норицею і неуспішним її закриттям під час повторної операції застосували ліофілізовані ксенодермотрансплантати. Отримані результати вказують на ефективність і безпеку запропонованого методу хірургічного лікування, дозволяють говорити про доцільність впровадження методу в лікувальну практику.