Оцінка стану вегетативної нервової системи у пацієнтів з одонтогенними запальними процесами на фоні хвороб шлунково-кишкового тракту з помірним ступенем тривоги - Luchynskyy, M. A.; Yastremskyy, V. M. (Клінічна Стоматологія, 2016)
У даній статті проведено оцінку стану вегетативної нервової системи у пацієнтів з помірним ступенем тривоги та хворобами шлунково-кишкового тракту на хірургічному стоматологічному прийомі. Встановлено переважання нормотонусу в хворих стоматологічного профілю, тенденцію до впливу парасимпатичного тонусу – при комбінації із хронічним гастродуоденітом й справжній парасимпатичний тонус – з виразковою хворобою шлунка, при цьому вклад парасимпатичних впливів істотніший у старшій віковій категорії.