Зміни про- й антиоксидантної систем організму при корекції гінгівіту, викликаного експериментальним гастродуоденітом - Mysula, N. I.; Avdieiev, A. M. (Клінічна Стоматологія, 2016)
Запальні захворювання шлунково-кишкового тракту супроводжуються змінами у слизовій оболонці порожнини рота. У практиці для лікування таких проявів часто використовують розчин «Ротокан» та гель «метрогіл-дента», які були включені у лабораторні дослідження. Для експерименту підбирали білих лабораторних нелінійних щурів-самців віком 7–8 місяців із середньою масою тіла (160±10) г. Проведені дослідження свідчать, що застосування гелю «Метрогіл-дента» при запальних змінах у слизовій оболонці порожнини рота сприяє більш показовому зростанню показників антиоксидантного захисту.