Вплив базисних стоматологічних пластмас на гематологічні показники крові тварин - Machohan, V. R.; Pudyak, V. E.; Machohan, R. R. (Клінічна Стоматологія, 2016)
Велику увагу в ортопедичній стоматології приділяють проблемі підвищення якості повного протезу. Вирішення цього завдання досягається різними способами, спрямованими на розробку нових стоматологічних основних матеріалів із покращенням процесів полімеризації. У ході експерименту проводили дослідження впливу наявної основної смоли «Ftorax» на показники крові піддослідних тварин. Відповідно до отриманих даних, виявляється вплив пластмаси на показники гематологічних аналізів експериментальних тварин, який залежить від способу полімеризації.