Морфологічні механізми розвитку каріозного процесу пришийкової ділянки малих кутніх зубів - Kovtun, N. Ya.; Hnatiuk, M. S. (Клінічна Стоматологія, 2016)
Карієс зубів на сьогодні залишається основною проблемою сучасної стоматології, досить цікавою в теоретичному і виключно важливою в практичному відношенні. Проведені нами комплексні гістохімічні дослідження твердих тканин малих кутніх зубів дають нам можливість встановити патогенетичні ланцюги каріозного процесу ближчої та дальшої поверхні, а також присінкової поверхні пришийкової ділянки малих кутніх зубів, видалених за ортодонтичними та пародонтологічними показаyyz, які суттєво відрізняються.