Оцінка ризику розвитку карієсу зубів у дітей в сільській місцевості - Melnyk, V. S.; Horzov, L. F.; Kohut, O. V. (Клінічна Стоматологія, 2016)
Було проведено дослідження поширеності та інтенсивності карієсу зубів у дітей молодшого шкільного віку в сільській місцевості. Вивчення питання прогнозування та оцінки ризику виникнення карієсу в дітей є актуальною проблемою, тому як на підставі цих даних можна визначити потребу дитячого населення в лікувальних і профілактичних заходах, розрахувати необхідний обсяг стоматологічної допомоги, оцінити ефективність лікувально-профілактичних заходів.