Особливості клінічного перебігу захворювань язика - Гасюк, П. А.; Гасюк, Н. В.; Бєлінська, Л. Д. (Клінічна Стоматологія, 2014)
На сьогодні не викликає сумніву наявність взаємозв'язку між патогенезом захворювань слизової оболонки порожнини рота та тканинами пародонта із присутністю та перебігом в організмі хворого соматичної патології. У структурі захворювань язика в обстежених осіб переважав десквамативний глосит. Відсутній чіткий зв'язок між станом гігієни порожнини рота та станом тканин пародонта i простежується чіткий клінічний зв'язок між наявністю патології травного каналу.