Морфологічна характеристика судинного русла привушної залози на різних термінах обтураційного холестазу - Левків, М. О. (Клінічна Стоматологія, 2014)
В експерименті на щурах досліджено динаміку морфологічних змін кровоносного русла привушної залози при механічній жовтяниці. Встановлено послідовність виникнення адаптаційних, дистрофічно-деструктивних змін та склеротичних явищ. Доведено, що морфологічні зміни корелювали з тривалістю механічної жовтяниці.