Особливості мінералізації емалі на етапі амелогенезу - Гасюк, П. А. (Клінічна Стоматологія, 2014)
Трофіка емалевого органа при первинній мінералізації емалі забезпечується за рахунок судин зубного сосочка. В ініціальній фазі мінералізації виникає сітчатий шар між амелобластами й одонтобластами, а в секреторній виробляються наносфери, утворюючи безпризмову емаль.