Психологічні аспекти поведінки дітей дошкільного віку на стоматологічному прийомі - Кучер, А. В.; Дуда, К. М. (Клінічна Стоматологія, 2014)
Специфіка роботи дитячого лікаря-стоматолога пов'язана з психофізіологічними особливостями пацієнтів дитячого віку, поведінка яких впливає на процес лікування, ускладнюючи його. З метою покращання якості надання стоматологічної допомоги дітям, нами було розроблено тестові питання для батьків дітей дошкільного віку (3 — 6 років) та проведено анкетування серед 83 респондентів. Тестові питання були спрямовані на визначення особливостей поведінки дітей та основних факторів страху відносно до стоматологічного лікування. Результати проведеного дослідження дали змогу оцінити ставлення дітей дошкільного віку до стоматологічного прийому та надати рекомендації батькам щодо психологічної підготовки дитини перед відвідуванням дитячого стоматолога.