Епідеміологічне дослідження дітей, хворих на гострий герпетичний стоматит - Гевкалюк, Н. О. (Клінічна Стоматологія, 2014)
Представлені результати епідеміологічних досліджень, які засвідчують, що гострий герпетичний стоматит (ГГС) посідає третє місце в дитячій інфекційній патології і складає 70,1—78,6 % випадків всіх захворювань слизової оболонки порожнини рота (СОПР) у дітей м. Івано-Франківська. Питома вага ГГС в структурі захворювань СОПР складає в середньому 80,7 % і є основною причиною звернення дітей відносно захворювань СОПР. Встановленого захворюваність на ГГС має сезонний характер, що підтверджує необхідність постановки питання про розробку та впровадження у медичну практику заходів специфічної профілактики.