Фізіотерапевтичні методи лікування у пародонтології - Бойцанюк, С. І.; Лучинський, М. А.; Сопотніцька, В. В. (Клінічна Стоматологія, 2014)
Висока поширеність запальних захворювань пародонта свідчить про необхідність планово- профілактичних і лікувальних заходів, ефективність яких визначається багатьма факторами, включаючи адекватну фармакотерапію. Однак ліки для цієї мети часто застосовують в ірраціональній формі. В результаті терапевтичний ефект незначний і виникають побічні ефекти. Ці питання особливо актуальні в стоматології у зв'язку з проблемою профілактики та лікування захворювань пародонта, зокрема їх запальних форм, які характеризуються різною симптоматикою і високою поширеністю. Таким чином, рішення проблеми лікування запальних захворювань порожнини рота мають соціальне значення.