Вибір лікувальних засобів для місцевого застосування у комплексному лікуванні захворювань пародонта: (огляд літератури) - Ремезюк, І. Г.; Авдєєв, О. В. (Клінічна Стоматологія, 2022)
Резюме. Захворювання пародонта широко розповсюджені серед різних вікових груп. В умовах індустріалізації суспільства генералізований пародонтит має схильність все частіше бути діагностованим у молоді. Мета дослідження – вивчити наявні схеми лікування захворювань пародонта та обґрунтувати вибір місцевих засобів у їх комплексному лікуванні. Матеріали і методи. Проведено аналіз літературних джерел. Відповідні матеріали були знайдені у пошукових системах «PubMed» та «Google Scholar», Національній бібліотеці імені В. І. Вернадського, використовуючи пошук за ключовими словами та заголовками. Результати досліджень та їх обговорення. У даній статі подано огляд літератури щодо вивчення місцевих засобів при лікуванні захворювань пародонта. Описані сучасні схеми лікування і приклади місцевих засобів. Висновки. Місцеві лікувальні засоби зменшують кількість патогенної мікрофлори в пародонтальних кишенях у поєднанні з механічним видаленням зубних відкладень. Надалі планується порівняти у пацієнтів із захворюваннями пародонта кріофілізовану очеревину, яка просочена офіцинальними засобами на основі хлоргекседину, та в комбінації із гіалуроновою кислотою – PerioAid 0.12 %, PerioAid 0.20 % Chlorhexidine+Hyaluronic acid.