ДИРОФІЛЯРІОЗ В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ – ВЖЕ НЕ ЕКЗОТИКА - Скородумова, Н.П.; Агаркова, Л.Д. (Інфекційні хвороби, 2013)
Вивчено 43 карти епідеміологічного обстеження пацієнтів, хворих на дирофіляріоз. У всіх хворих оперативним шляхом видалені Dirofilaria repens, які локалізувалися під шкірою в ділянці тулуба, кінцівок, в органах зору, сальнику і калитці. Пізня діагностика дирофіляріозу, обумовлена відсутністю характерної симптоматики на ранніх стадіях хвороби і тривалістю її перебігу, диктує необхідність більш широкого ознайомлення лікарів різної спеціалізації з цією патологією.