ІСТОРИЧНА РЕТРОСПЕКТИВА І ПЕРСПЕКТИВА РАБІЧНОЇ ІНФЕКЦІЇ В УКРАЇНІ - Oleksenko, O. V. (Інфекційні хвороби, 2020)
Метою роботи є виявлення закономірностей і особливостей перебігу епідемічного та епізоотичного процесу рабічної інфекції в Україні, дослідження рушійних сил і факторів, що обумовлюють активізацію захворюваності, для вироблення адекватних заходів боротьби та профілактики. Проведено епідеміологічний аналіз захворюваності на сказ в Україні. Розглянута епізоотологія рабічної інфекції в історичному контексті. Висвітлена роль диких тварин у поширенні вірусу сказу. Розглянута екологія природного і антропургічного сказу та продемонстровано поширення цієї інфекції на території країни.