ІНТЕРФЕРОН-СИСТЕМА. МОЛЕКУЛЯРНО-БІОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ - Шевченко, Л.Ю. (Інфекційні хвороби, 2013)
Висвітлено історичний розвиток уявлень про інтерферон(ІФН)-систему, її клінічне значення, загальну характеристику інтерферонів і механізм інтерфероногенезу. Виділено противірусні, антимікробні, антипроліферативні (антитуморогенні), імуномодулювальні та радіопротективні ефекти ІНФ-системи. Призначення високоактивних ІФН-препаратів, які виступають як потужні імунодулятори, вимагає зваженого підходу, і в цьому аспекті фундаментальні знання про ІФН-систему є нагальною необхідністю для значного кола клініцистів.