РОЛЬ ХРЕБЕТНИХ ТВАРИН У ЦИРКУЛЯЦІЇ ВІРУСУ КРИМСЬКОЙ-КОНГО ГЕМОРАГІЧНОЇ ГАРЯЧКИ В ПРИРОДНИХ ОСЕРЕДКАХ ІНФЕКЦІЇ НА ТЕРИТОРІЇ УЗБЕКИСТАНУ - Комілов, Н.О.; Мусабаєв, Є.І.; Нематов, А.С.; Мустанов, А.Н.; Шермухамедова, Д.А. (Інфекційні хвороби, 2013)
Представлені результати досліджень 6244 проб гризунів, 1925 проб сироватки великої рогатої худоби і 498 проб сироватки крові дрібної рогатої худоби. Показані відмінності в біоструктурі осередків Кримської-Конго геморагічної гарячки залежно від регіонів, відмінності в ступені ураженості хребетних тварин збудником інфекції та підтверджена активізація епізоотичного процесу Кримської-Конго геморагічної гарячки.