ДОСВІД ПРОВЕДЕННЯ I ТА II ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ 2009 І 2010 РОКІВ - Козько, В.М; Краснов, М.І; Загороднєва, О.В.; Ткаченко, В.Г. (Інфекційні хвороби, 2013)
У квітні 2009 р. на базі кафедри інфекційних хвороб Харківського національного медичного університету та обласної клінічної інфекційної лікарні м. Харкова вперше в Україні проводилась Всеукраїнська олімпіада з інфекційних хвороб серед студентів 5-6 курсів вищих медичних навчальних закладів та медичних факультетів класичних університетів. Зазначений захід відбувся відповідно з Державною цільовою програмою на 2007-2010 рр. щодо роботи з обдарованою молоддю, затвердженою Постановою Кабінету Міністрів України за № 1016 від 08.08.2007 р., та наказом Міністерства освіти і науки України № 1188 від 23.12.2008 р. «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2009-2010 роках». Регламент та процедуру проведення олімпіади було розроблено у відповідності до Положення про Всеукраїнську студентську олімпіаду. Основною метою олімпіади вважається підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців і пошук обдарованої студентської молоді.