ХОЛЕРА В УКРАЇНІ – ВИПАДКОВІСТЬ ЧИ ЗАКОНОМІРНІСТЬ? - Чемич, М.Д.; Троцька, І.О.; Сніцарь, А.О.; Христенко, Г.І. (Інфекційні хвороби, 2013)
Проведено дослідження історичного та епідемічного розвитку холери у світі. Наведені особливості епідемічного розповсюдження та клініки сучасної холери, статистичні дані ВООЗ. Описано випадок вперше діагностованої та підтвердженої в Україні холери, спричиненої V. cholerae О139.