ПОЛІЕТІОЛОГІЧНІ ФОРМИ ХРОНІЧНИХ ВІРУСНИХ ГЕПАТИТІВ – ВІД ПАТОГЕНЕЗУ ДО ТЕРАПІЇ - Телегін, Д.Є. (Інфекційні хвороби, 2013)
На основі огляду літератури проаналізовано патогенез поліетіологічних форм хронічних вірусних гепатитів. Показано інтерференцію вірусів гепатитів В, С і D, особливості імунної відповіді, зокрема інтерфероногенезу макроорганізму. На основі цього узагальнено терапевтичні підходи й предиктори виліковування.