ВПЛИВ ЛЕКТИВІРУ НА ІМУНОЛОГІЧНІ ПОКАЗНИКИ ХВОРИХ З ГЕРПЕСВІРУСНИМ УРАЖЕННЯМ НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ - Руденко, А.О.; Марієвський, В.Ф.; Андрєєва, О.Г.; Муравська, Л.В.; Панасюк, О.Л.; Рибчук, В.О.; Пархомець, Б.А.; Сидорова, Ж.П. (Інфекційні хвороби, 2013)
Обстежено 50 хворих на герпесвірусні ураження нервової системи. Встановлені складні вірусіндуковані імунологічні зрушення, які проявляються в кількісній та функціональній недостатності клітинної ланки імунітету та в розвитку нейроавтоімунних реакцій. Проведено порівняльний аналіз динаміки імунологічних показників між групами хворих з призначенням лективіру як монотерапії, разом зі специфічними противірусними препаратами та без нього. Встановлено, що новий вітчизняний препарат лективір має помірні імуномодулюючі властивості, що залежить від схеми лікування. Значніші позитивні зміни в імунному статусі спостерігались у пацієнтів, які отримували лективір у вигляді монотерапії.