СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ЕЛІМІНАЦІЇ КОРУ В УКРАЇНІ - Чудна, Л.М.; Мойсеєва, Г.В.; Красюк, Л.С.; Маричев, І.Л.; Вашека, Л.Н. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведені результати вивчення захворюваності на кір в Україні за 1996–2007 рр. Останній підйом захворюваності почався з грудня 2005 р. та досягнув свого максимуму в лютому 2006 р. (> 8000 випадків), після чого спостерігалось поступове зниження кількості випадків кору. Проведений аналіз щодо причини зростання захворюваності показав, що серед хворих на кір в 2005 р. в Україні 41,6 % не були щеплені, в 2006 - 47,9 %. Вивчення популяційного імунітету в різних вікових групах дозволило встановити кореляційний зв’язок з рівнем захворюваності на кір.