ЯНКОВСКИЙ Д.С., ШИРОБОКОВ В.П., ДЫМЕНТ Г.С. МИКРОБИОМ. – КИЕВ: ФЛП ВЕРЕС О.И., 2017. – 640 с. - Sydorchuk, I. Y.; Deineka, S. Ye. (Інфекційні хвороби, 2018)
Прорецензована монографія, на думку авторів, є капітальною працею, в якій наведені основні наукові положення про роль мікробіому з моменту від зародження біосфери, молекулярно-біологічної організації представників мікробного світу, екології мікроорганізмів до мікробіому людини. Вона є завершеною, і зацікавлений читач зможе поповнити свої знання в галузі мікробіому людини. Буде корисною мікробіологам, інфекціоністам, дерматовенерологам, спеціалістам з ЛОР-захворювань, педіатрам, хірургам та іншим лікарям практичної охорони здоров’я.