ВАКЦИНАЦІЯ ПРОТИ КОРУ ЯК ЕФЕКТИВНА ПРОФІЛАКТИКА ВИНИКНЕННЯ ЗАХВОРЮВАННЯ - Ishchuk, I. S.; Stetsyuk, I. O. (Інфекційні хвороби, 2018)
Метою дослідження є аналіз ефективності вакцинації проти кору в Україні та світі. Висновки. В Україні та світі охоплення щепленнями проти кору недостатнє, що, власне, є причиною спалахів недуги. Для ефективної профілактики повинна бути кореляція між 1 та 2 дозами вакцини проти кору. Лише спільні дії громадськості, фахівців охорони здоров’я при належній фінансовій підтримці можуть забезпечити формування якісного проведення профілактичних щеплень та, відповідно, покращання здоров’я населення.