СКЛАДНОСТІ ДІАГНОСТИКИ І ТЕРАПІЇ ПОЄДНАННЯ НЕГРАНУЛЕМАТОЗНОЇ ЛІМФОМИ ТА ЯТРОГЕННОГО ГЕПАТИТУ B - Пазган-Сімон, M.; Інглот, M.; Врубел, T.; Сімон, K. (Інфекційні хвороби, 2013)
Представлено випадок поєднання негранулематозної лімфоми маргінальної зони та ятрогенного гепатиту В (ГВ), що є серйозною клінічною проблемою. У лікуванні використовувався інтерферон (ІФН) з огляду на його противірусну і протисполучнотканинну активність, а також значну антипроліферативну та імуномодулюючу дію. Завдяки цьому був загальмований розвиток гематоонкологічної хвороби, що відобразилось на суттєвому подовженні та покращанні якості життя пацієнта.