СКРИНІНГ ЗНАНЬ ПРО ЛАЙМ-БОРЕЛІОЗ БАТЬКІВ ДІТЕЙ, ЯКІ ЗАЗНАЛИ НАПАДІВ КЛІЩІВ - Nykytyuk, S. O.; Andreychyn, M. A. (Інфекційні хвороби, 2018)
Мета роботи – оцінити обізнаність щодо Лайм-бореліозу батьків тих дітей, які зазнали нападів кліщів на території Тернопільської області, тавстановити частоту природного зараження B. burgdorferi sensu lato кліщів, відібраних від мешканців області. Пацієнти і методи. Опитуванням було охоплено 207 батьків. Усі опитані дали відповіді на запитання уніфікованої міжнародної анкети-опитувальника. На основі анкетних даних проаналізовано та оцінено поінформованість батьків дітей, що зазнали нападів кліщів, щодо бореліозу, а також обґрунтовано доцільність розширення їх знань про хворобу Лайма та інші інфекції, пов’язані з укусом кліщів.