ПАТОГІСТОЛОГІЧНА КАРТИНА ПЕЧІНКИ ПРИ ВІРУСНИХ ГЕПАТИТАХ У НАРКОСПОЖИВАЧІВ - Біла-Попович, Г.С.; Суременко, М.С.; Гайдар, Ю.А.; Магай, О.М.; Мамедов, Ш.М. (Інфекційні хвороби, 2013)
Представлений порівняльний аналіз патогістологічної картини печінки померлих внаслідок гострого отруєння наркотиками, гострого вірусного гепатиту на тлі та без супутнього наркоспоживання, наркоспоживачів з хронічним вірусним гепатитом, безпосередньою причиною смерті яких було не захворювання печінки. Отримані дані свідчать про переважання вірусного впливу та значно меншу роль наркотичних речовин у перебігу патологічного процесу в печінці, що підтверджується превалюванням навіть при гострому отруєнні наркотиками дистрофії гепатоцитів і картини хронічного гепатиту з мінімальною активністю.