ОЦІНКА ХВОРИМИ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ СОЦІАЛЬНИХ І ПСИХОЛОГІЧНИХ АСПЕКТІВ ЯКОСТІ ЖИТТЯ - Савула, М.М.; Зінчук, Н.І. (Інфекційні хвороби, 2013)
Анонімне анкетування 203 хворих виявило, що захворювання на туберкульоз легень має вагомий вплив на матеріальний стан хворих, їх життєві плани, взаємовідносини з оточуючими, спричинює психологічний дискомфорт. Негативні впливи більше виражені при хронічних формах туберкульозу. Удосконалення санітарно-освітньої роботи, психологічна підтримка могли б полегшити адаптацію хворих до нових умов життя, провести повноцінне лікування.