NE NOS INDUCAS IN TENTATIONEM (лат. – НЕ ВВЕДИ НАС У СПОКУСУ) - Богадельніков, І.В.; Вяльцева, Ю.В.; Бобришева, А.В.; Мовсисян, К.М. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведені уявлення про форми існування герпетичної інфекції в організмі у вигляді інфікованості, персистенції та інфекційного процесу. Автори сумніваються у доцільності впливу неспецифічними препаратами на специфічний процес.