ОСОБЛИВОСТІ ЕПІДЕМІЧНОГО ПРОЦЕСУ РОТАВІРУСНИХ ІНФЕКЦІЙ В ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ - Йовко, І.Г.; Іванова, Т.Ю.; Дементьєва, Л.Я. (Інфекційні хвороби, 2013)
Вивчено епідеміологічні особливості перебігу ротавірусної інфекції у Тернопільській області впродовж 6 років. Встановлено, що від початку офіційної реєстрації ротавірусної інфекції в Україні в Тернопільській області щорічно спостерігаються поодинокі випадки даного захворювання, спалахи не реєструвались. Особливістю епідпроцесу є те, що частіше хворіють діти до 2 років (максимум – від 6 до 24 місяців); побутовий шлях передачі відіграє основну роль, відмічаються високі показники безсимптомного вірусоносійства серед дітей та дорослих. Істотної різниці у розподілі захворілих за статтю не було.