СИНДРОМ ВІДНОВЛЕННЯ ІМУННОЇ ВІДПОВІДІ - Васильєва, Н.А.; Вишневська, Н.Ю.; Ничик, Н.А. (Інфекційні хвороби, 2013)
Вперше описано синдром відновлення імунної відповіді (СВІ) при хворобах, не пов’язаних з ВІЛ. Реактивація латентної опортуністичної інфекції після початку імуноактивної терапії у таких хворих не приводить до різкого погіршення загального стану, хоча і потребує певної корекції терапії для запобігання серйозним ускладненням.