ЕТІОЛОГІЧНА РОЛЬ ПРОТЕЮ У ФОРМУВАННІ ШПИТАЛЬНОЇ ІНФЕКЦІЇ - Юрченко, Л.А. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведено результати мікробіологічного моніторингу популяції протею, який є збудником гнійно-запальних процесів у пацієнтів хірургічного стаціонару КБЛ №17 м. Харкова, з метою виявлення шпитальних штамів. У двох випадках зараження декількох хворих спричинили штами Proteus sрр, однотипні за серологією та профілями антибіотикорезистентності, що дозволило зробити висновок про наявність єдиного джерела інфікування.