ДОСЛІДЖЕННЯ ОКСАЦИЛІНО- І ВАНКОМІЦИНОРЕЗИСТЕНТНИХ ПОЗАГОСПІТАЛЬНИХ ІЗОЛЯТІВ СТАФІЛОКОКІВ - Шикула, Р.Г.; Данилейченко, В.В.; Корнійчук, О.П.; Федечко, Й.М.; Кулачковський, О.Р. (Інфекційні хвороби, 2013)
Проаналізовано механізм стійкості до оксациліну позагоспітальних ізолятів стафілококів. Показано, що стійкість до оксациліну більшості ізолятів S. аureus можна пов’язати з гіперпродукцією β-лактамаз, а більшості коагулазонегативних стафілококів – з продукцією пеніцилінзв’язуючого білка (ПЗБ-2а). Показано вищий рівень стійкості коагулазонегативних стафілококів до переважної більшості антибіотиків. Виявлено особливості ультраструктури ванкоміцинорезистентних штамів стафілококів.