ОЦІНКА ДИСПАНСЕРНОЇ РОБОТИ ЦЕНТРУ ПРОФІЛАКТИКИ ВІЛ-ІНФЕКЦІЇ ТА БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗА ДЕЯКИМИ ІНТЕГРАЛЬНИМИ ПОКАЗНИКАМИ - Грижак, І.Г.; Дикий, Б.М.; Пришляк, О.Я.; Децик, О.З.; Остяк, Р.С.; Грижак, Л.Р. (Інфекційні хвороби, 2013)
Запропоновано нові інтегральні показники для оцінки роботи центрів профілактики ВІЛ-інфекції і боротьби зі СНІДом. У 2009 р. встановлено зростання ефективності роботи, спрямованої на охоплення ВІЛ-інфікованих осіб диспансерним спостереженням, зменшення летальності від СНІДу, однак недостатньо ефективною була профілактика розвитку СНІДу та запобігання смертності ВІЛ-інфікованих осіб від усіх причин.